De ce ai nevoie de Banca de Joburi

In contextul economic actual, nu mai este suficient sa depui CV-ul pe un site de recrutare ca sa fii contactat imediat de un angajator. E nevoie de o solutie personalizata si optima pentru a gasi „jobul potrivit pentru omul potrivit”. Aceasta solutie trebuie sa fie si una perfect legala si oferita de catre persoane avizate, asa cum se intampla in cadrul unei agentii de recrutare. Agentia de recrutare are acces la foarte multe locuri de munca, ce nu apar pe site-urile de profil. Accesul la o varietate mai mare de joburi nu este singurul avantaj al acestui serviciu. Se mai adauga si promovarea fiecarui candidat in parte, accesul candidatului la o paleta larga de joburi, odata intrat in baza de date, precum si consilierea de care beneficiaza in momentul in care vine la inscriere prin interviul sustinut de consultantii de specialitate.

BANCA DE JOBURI asigura toate aceste servicii, unul din punctele forte care o recomanda fiind faptul ca reprezinta una din cele mai mari si vechi agentii de recrutare si plasare forta de munca in strainatate care isi desfasoara activitatea la nivel national, recrutand candidati din toate localitatile din Romania si nu numai. Banca de Joburi ofera, inainte de toate, consiliere in cariera: analizeaza CV-ul, gaseste variantele optime pentru candidatura depusa, pregateste candidatul pentru interviul cu angajatorul si tine legatura cu acesta pe tot parcursul procesului de recrutare si selectie, cat si dupa plasarea sa in cadrul companiei angajatoare.

In momentul de fata, romanii se lovesc de o serie de impedimente pentru a putea pleca sa munceasca legal in strainatate, iar compania noastra ofera solutiile potrivite, surmontand toate aceste piedici prin schemele legale de munca pe care le propune. Printre barierele pe care le intampina romanii in momentul in care aplica pentru un job in strainatate se numara: barierele mentale, concurentiale si cele legale. Banca de Joburi, prin expertiza sa de 15 ani pe piata, a gasit solutiile eficiente pentru a contracara aceste bariere prin serviciile pe care le ofera in momentul de fata si prin oferirea unor contracte de munca cu baza legala. Banca de Joburi este dedicata crearii constante a noi oportunitati legale de munca in strainatate pentru romani.

Prin intermediul consilierii si a orientarii in cariera realizata de catre consultantii nostri, candidatilor li se prezinta o viziune clara asupra parcursului lor profesional, asupra schimbarilor pe care le presupune un nou loc de munca si li se traseaza in acelasi timp un plan de cariera care sa ii multumeasca din toate punctele de vedere. Compania noastra se orienteaza puternic spre grijile, nevoile si fricile candidatului prin intampinarea lor. De asemenea, prin oferirea unor scheme legale de munca, restrictiile existente in prezent in anumite tari nu mai afecteaza candidatii care apeleaza la noi, acestia ajungand sa lucreze legal, fara sa cheltuiasca timp si bani fara rost.

De foarte multe ori, fara profesionisti alaturi, drumul este foarte greoi si cu multe obstacole, iar acest lucru ii face pe candidati sa piarda timp, multi bani si chiar nadejdea. In plus, cei mai multi care aleg drumul pe cont propriu acumuleaza frustrari din cauza multiplelor impedimente care le stau in calea angajarii in strainatate. 

O parte din nenumaratele impedimente care stau in calea candidatilor aflati in cautarea unui loc de munca, vor fi mentionate mai jos. Si pentru a clarifica de ce candidatii au nevoie de profesionisti, am ales sa prezentam de ce candidatii au un avantaj mare cand aleg sa colaboreze cu compania noastra. 

Acestea fiind zise, stam alaturi de toti candidatii care aleg colaborarea cu noi, surmontand toate aceste piedici care le-ar putea avea candidatii aflati in cautarea unui loc de munca in strainatate.

1. Necunoasterea si/sau interpretarea gresita a legislatiei muncii din tara unde doresc sa lucreze.
Candidatul este foarte important sa cunoasca legislatia muncii din tara unde doreste sa lucreze, deoarece foarte multe tari au impus restrictii de munca cetatenilor romani. Pentru a putea muncii in aceste tari cu restrictii romanii trebuie sa obtina in prealabil un permis de munca, care de cele mai multe ori nu se poate obtine din cauza unor erori facute de candidati si/sau angajatorii care doresc sa ii angajeze. De asemenea, durata de obtinere a acestor permise, face ca angajatorii sa nu mai fie interesati sa astepte candidatul sa isi obtina acest permis. 
Avantaj prin Banca de Joburi: 
Avand o experienta uriasa si o echipa de profesionisti experimentata, Banca de Joburi cunoaste si aplica corect legislatia din tara de interes a candidatilor, astfel incat orienteaza candidatul corect asupra metodei de obtinere a dreptului legal de a muncii in respectiva tara. In felul acesta candidatii nu mai au parte de experiente neplacute care se traduc in aplicarea gresita pentru obtinerea dreptului de munca, timpul pierdut cu intelegerea legislatiei si banii cheltuiti pe sustinerea traiului un timp indelungat in tara respectiva pana la obtinerea permiselor de munca.

2. Concurenta altor nationalitati care nu au restrictii de munca pe piata muncii din tara unde doresc sa lucreze. 
Putini candidati cunosc faptul ca reprezentandu-se singuri in fata angajatorilor, acestia prefera sa angajeze alte nationalitati prin simplul fapt ca acestia au dreptul de a muncii in tara respectiva. Angajatorii nu mai sunt nevoiti sa astepte intre 2-6 luni ca sa poata angaja un cetatean care trebuie sa isi obtina permisul de munca. 
Avantaj prin Banca de Joburi: 
Prin colaborarea cu Banca de Joburi candidatii nu se mai reprezinta singuri in fata angajatorilor, ci acestia sunt reprezentati direct de catre compania noastra. Banca de Joburi este mandatata de catre angajatorii cu care colaboreaza sa recruteze personal din Romania si in felul acesta, acestia au prioritate in fata tuturor celorlalti candidati care aplica singuri.

3. Lipsa actelor legale de angajare (a permisului de munca). 
In tarile cu restrictii de munca, romanii au nevoie sa obtina/detina un permis de munca valabil in tara unde doresc sa se angajeze. Chiar daca exista angajatori care doresc sa angajeze romani, romanii nu pot incepe munca legal pana cand nu obtin permisul de munca. Acest permis de munca se obtine prin indeplinirea de catre candidati si angajatori a anumitor conditii cerute de lege si prin aplicarea la institutiile abilitate din respectiva tara. De regula, obtinerea permisului de munca dureaza intre 2-6 luni. Problema este ca angajatorii nu isi permit sa astepte o durata asa de lunga de timp si in plus aplicarea pentru obtinerea unui permis de munca nu garanteaza si obtinerea lui. De aceea, cei mai multi angajatori aleg sa angajeze persoane care deja detin acest permis de munca, in acest fel neriscand sa piarda timp si bani. 
Avantaj prin Banca de Joburi: 
Banca de Joburi ofera romanilor solutii legale de munca si obtinerea rapida a permiselor de munca in tarile cu restrictii. Aplicarea corecta la institutiile abilitate in vederea obtinerii permisului de munca face ca obtinerea acestui permis sa se faca foarte repede si candidatul sa poata incepe munca imediat. In felul acesta angajatorul are certitudinea ca isi poate ocupa repede postul vacant. 

4. Mentalitatea angajatorilor despre romani. 
Stim cu totii cat de multe si negative sunt informatiile despre romani in presa internationala, iar acest fapt afecteaza foarte mult angajarea romanilor in strainatate. Datorita acestor informatii negative angajatorii se feresc sa angajeze romani, preferand sa angajeze alte nationalitati care au statutul de europeni de mai mult timp si care nu au fost mediatizati negativ atat de mult. 
Avantaj prin Banca de Joburi: 
Datorita eforturilor permanente pe care Banca de Joburi le face in vederea promovarii pozitive a imaginii candidatilor romani, compania noastra detine in prezent sute de colaborari cu angajatori care au acceptat angajarea romanilor si drept consecinta mandateaza compania noastra sa desfasoare recrutarea candidatilor din Romania, pentru ocuparea pozitilor lor vacante. 

5. Presiunea mass-mediei asupra angajatorilor de a angaja personal din tara lor. 
Avand in vedere rata de somaj ridicata in cele mai multe tari europene si mediatizarea puternica a acestui fenomen, presa internationala are o influenta foarte mare asupra angajatorilor, care aleg de cele mai multe ori angajarea cetatenilor din tara lor. 
Avantaj prin Banca de Joburi: 
Datorita stranselor parteneriate cu angajatorii din strainatate, compania noastra recruteaza si plaseaza constant, cu succes, candidati la acesti angajatori. Calitatea serviciilor pe care Banca de Joburi le ofera angajatorilor fac ca numarul acestora sa fie in continua crestere si in consecinta, sa creasca numarul candidatilor romani solicitati pentru angajare. 

In concluzie, de ce ai nevoie de Banca de Joburi? Pentru ca prin noi poti depasi bariere mentale, concurentiale si legale. Prin noi iti poti construi cariera visata!

Va dorim mult succes!